Subvencions destinades a fomentar el desenvolupament local participatiu a través dels Grups d’Acció Local de Pesca (GALP) a Catalunya.

 

Beneficiaris i Destinataris
Els beneficiaris d’aquestes subvencions inclouen:
Operadors del sector pesquer, entenent per aquest les persones físiques o jurídiques dedicades a qualsevol fase de producció, transformació, comercialització, distribució i venda al detall de productes de la pesca i l’aqüicultura.
Confraries de pescadors, federacions de confraries, i altres organitzacions de pescadors.
Organitzacions aqüícoles i de productors del sector pesquer i aqüícola.
Administracions públiques, entitats públiques, i organismes de dret públic científics o tècnics.
Grups d’acció local de pesca de Catalunya.
Organitzacions no governamentals i entitats sense ànim de lucre amb objectius vinculats al mar.
Altres persones físiques i jurídiques amb activitats vinculades a l’economia blava.
Per al Grup d’Acció Local Pesquer Terres de l’Ebre: Àmbit Territorial:

Inclou L’Ametlla de Mar, L’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, La Ràpita, i Alcanar.

Projectes subvencionables per a empreses i autònoms: Línies més comuns.

1. Crear noves oportunitats i augmentar el valor afegit del producte marítim, “del mar al plat”
a. Col·laborar en un teixit empresarial actiu i vinculat al sector Es valora la creació i modernització d’empreses i l’oferiment de serveis.
b. Afavorir la innovació en eficiència, sostenibilitat o productivitat Valoració de projectes que impliquin nova maquinària, materials sostenibles o tecnologies innovadores.
c. Promocionar marques de qualitat i potenciar les existents Valoració de la creació i potenciació de marques locals.
d. Millorar processos de manteniment, manipulació i transformació del producte Projectes enfocats a la millora de la manufactura i la qualitat.
e. Incrementar l’activitat productiva en totes les fases de la cadena de producció Foment de factors productius locals per al desenvolupament de la zona.
f. Fomentar el consum de productes pesquers i aqüícoles de proximitat Promoció del consum de productes de qualitat del mar, amb especial focus en l’entorn natural del Delta de l’Ebre.
g. Impulsar la creació de nous mercats Comercialització local (Km 0) i exploració de nous mercats per productes del mar.
h. Crear productes d’alt valor afegit Iniciatives que millorin qualitat alimentària, beneficis ambientals o col·laboració social.
i. Fomentar la circularitat de les activitats productives Projectes que potenciïn l’economia circular dins el sector pesquer i aqüícola.
2. Fomentar la diversificació de l’economia blava de la Mar de l’Ebre
a. Creació de productes turístics de baix impacte ambiental Projectes turístics respectuosos amb l’entorn i vinculats a l’activitat pesquera i aqüícola.
b. Fomentar el coneixement del producte pesquer com a aliment saludable Iniciatives que divulguin els beneficis del consum de productes pesquers i aqüícoles.
c. Impulsar l’emprenedoria en economia blava Projectes que reforcin sectors auxiliars o complementaris a la pesca, millorant la competitivitat sostenible.
d. Incentivar activitats professionals fora de temporada de pesca Propostes d’activitats complementàries per garantir l’estabilitat econòmica.