La Generalitat de Cataluña ha publicado las bases de una ayudas para el fomento de la gastronomía catalana, año 2023
Aquests ajuts pretenen fomentar la gastronomia catalana, adreçada a les empreses i entitats del sector de la restauració, a la formació i investigació en aquest sector i a la seva promoció per, en conjunt, millorar la identitat alimentària de Catalunya.
Línia d’ajuts:
Línia d’Ajuts 1: per a projectes cooperatius per fomentar la gastronomia tradicional catalana a través de la cooperació de diferents agents.
Línia dajuts 2 per a projectes dinnovació en gastronomia.
Línia dajuts 3 per al reconeixement del talent en gastronomia.
Línia dajuts 4 per a lorganització dactivitats gastronòmiques a fires, mercats i altres esdeveniments similars de làmbit agroalimentari: lobjecte de lajuda és subvencionar exhibicions o tallers de cuina catalana realitzats en viu per cuiners o professionals de la cuina.
Línia d’ajuts 5 per al foment de la investigació, la transferència i la formació en gastronomia:
– L’estudi i la difusió de la gastronomia tradicional catalana, la diversitat territorial, l’evolució i els diferents elements que la componen.
– La investigació i transferència en noves formes de cuina catalana.
Línia dajuts 6 a la promoció de la gastronomia.
Beneficiaris:
Poden ser beneficiàries daquestes ajudes les persones que desenvolupin lactivitat subvencionada a Catalunya següents, segons cada línia dajuda:
– Línia 1.
a. Les persones físiques i jurídiques l’activitat empresarial de les quals sigui majoritàriament l’hostaleria.
b. Associacions, fundacions i entitats privades sense ànim de lucre, que es dediquin al foment i promoció de la gastronomia i així consti als seus estatuts.
– Línia 2.
a. Les persones físiques i jurídiques l’activitat empresarial de les quals sigui majoritàriament l’hostaleria.
b. Associacions, fundacions i entitats privades sense ànim de lucre, que es dediquin al foment i promoció de la gastronomia i així consti als seus estatuts.
– Línia 3.
a. Centres de formació on s’ofereixi formació reglada a l’àmbit de la família professional d’hostaleria i turisme i/o d’indústries alimentàries.
b. Centres o institucions o escoles universitàries on s’ofereixin estudis gastronòmics i/o agroalimentaris.
c. Persones físiques o jurídiques que es dediquen al foment i promoció de la gastronomia i així consti als seus estatuts.
– Línia 4.
a. Entitats de l’Administració local de Catalunya: ajuntaments, entitats municipals descentralitzades, mancomunitats de municipis, consorcis d’ens locals, consells comarcals i diputacions provincials, així com els ens públics que en depenen.
b. Persones físiques o jurídiques que es dediquen al foment i la promoció de la gastronomia.
c. Associacions, fundacions i entitats privades sense ànim de lucre, que es dediquin al foment i promoció de la gastronomia i així consti als seus estatuts.
– Línia 5.
a. Centres on s’ofereixi formació reglada a l’àmbit de la família professional d’hostaleria i turisme i/o d’indústries alimentàries.
b. Centres o institucions o escoles universitàries on s’ofereixin estudis gastronòmics i/o agroalimentaris.
c. Centres de recerca gastronòmica.
d. Associacions, fundacions i entitats privades sense ànim de lucre, que es dediquin al foment i promoció de la gastronomia i així consti als seus estatuts.
– Línia 6.
a. Associacions, fundacions i entitats privades sense ànim de lucre, que es dediquin al foment i promoció de la gastronomia i així consti als seus estatuts.
Actuaciones subvencionables:
Línias 1 y 2:
a) Compra o lloguer del material necessari per dur a terme el projecte, en la mida i durant el període que s’utilitzi per al projecte.
b) Assessorament expert tècnic (jurídic, legal, sanitari, tècnic i econòmic).
c) Despeses de promoció, disseny i màrqueting dels resultats.
d) Despeses de personal que participa al projecte en proporció a la seva dedicació horària al projecte.
e) Despeses indirectes de personal.
f) Les despeses de funcionament de les activitats de cooperació (viatges, allotjaments, etc.).
Línea 3:
a) Despeses de promoció, disseny i màrqueting del concurs i/o acte.
b) Despeses derivades de l’organització del concurs i de l’acte:
– Lloguer de local.
– Despeses del lloguer de material tècnic per a lacte.
– Despeses del dinamitzador/presentador.
Línia 4:
a) Les despeses del lloguer de sales, estands, carpes o altres locals (inclòs el mobiliari i elements auxiliars com catifes, cadires, taules, magatzems, cartells i retolació) per a la realització de les demostracions de cuina i degustacions.
b) Despeses dels elements necessaris per fer demostracions de cuina i degustacions: forns, plaques de cocció, fregidores, fogons, frigorífics i congeladors, parament de cuina, vaixella i coberteria.
c) Despeses de promoció i màrqueting de l’acte: anuncis de banner a webs o xarxes socials i cartelleria.
d) Despeses de personal.
Línia 5:
a) Compra o lloguer del material necessari per dur a terme el projecte, en la mida i durant el període que s’utilitzi per al projecte.
b) Despeses de promoció, disseny i màrqueting dels resultats.
c) Despeses de personal que participa al projecte en proporció a la seva dedicació horària al projecte. d) Despeses indirectes de personal.
Línia 6:
a) Creació i manteniment de webs.
b) Creació i dinamització de continguts a xarxes socials.
c) Edició de materials promocionals.
d) Cartelleria.
Quantia:
Línia 1:
– Un import màxim del 60% del total de la despesa justificada.
– No podrà ésser superior a 40.000 euros per beneficiari i convocatòria.
– En cas que cooperin més de quatre empreses de restauració, l’import màxim no serà superior als 60.000 euros.
Línia 2:
– Un import màxim del 60% del total de la despesa justificada.
– No podrà ésser superior a 40.000 euros per beneficiari i convocatòria.
Línia 3:
– Un import màxim del 60% del total de la despesa justificada.
– No podrà ésser superior a 15.000 euros per beneficiari i convocatòria.
Línia 4:
– Un import màxim del 60% del total de la despesa justificada.
– No podrà ésser superior a 20.000 euros per beneficiari i convocatòria.
– Pels consells comarcals, aquest import no podrà ser superior a 75.000 euros per beneficiari i convocatòria.
Línia 5:
– Un import màxim del 60% del total de la despesa justificada.
– No pot ésser superior a 40.000 euros per beneficiari i convocatòria.
Línia 6:
– Un import màxim del 60% del total de la despesa justificada.
– No podrà ésser superior a 3.000 euros per beneficiari i convocatòria.
La despesa s’ha de fer posteriorment a la presentació de la sol·licitud.
El termini de sol·licitud és des del 07/11/2023 fins al 27/11/2023.
Si desitges més informació sobre els ajuts per a la formació, foment i comercialització de la venda de proximitat a Catalunya, no dubtis a contactar amb nosaltres.
SOLICITA INFORMACIÓ SENSE COMPROMÍS:
No deixis escapar a la teva oportunitat!