El Ministerio de Industria y Turismo ha anunciat una nova línia d’ajudes destinada a enfortir la indústria agroalimentària a través del PERTE Agroalimentari 2024. Aquest programa té com a objectiu principal millorar la competitivitat del sector mitjançant la innovació, la sostenibilitat i la inversió en les PIMEs agroalimentàries.

 

BENEFICIARIS

Les ajudes estan destinades a PIMEs que desenvolupen activitats dins de les divisions 10, 11 i 12 del CNAE 2009. Els possibles beneficiaris inclouen societats mercantils privades, societats cooperatives i societats agràries de transformació (SAT) amb personalitat jurídica pròpia, amb almenys tres anys d’antiguitat.

 

ACTUACIONS SUBVENCIONABLES

  1. Investigació, desenvolupament i innovació (I+D+i) en el sector agroalimentari:
    • Investigació industrial.
    • Projectes de desenvolupament experimental.
    • Projectes d’innovació en organització.
    • Projectes d’innovació en processos.
  2. Iniciatives d’innovació en sostenibilitat i eficiència energètica:
    • Inversions amb caràcter innovador destinades a la protecció del medi ambient.
    • Inversions amb caràcter innovador en mesures d’estalvi energètic o energies renovables.
  3. Inversió PYME:
    • Projectes fets exclusivament per PIMEs destinats a la inversió en actius materials i immaterials relacionats amb la producció.

 

DESPESES SUBVENCIONABLES

Línia 1
– Despeses de personal
– Despeses de material inventariable
– Despeses de recerca contractual, coneixements tècnics i patents adquirides
– Despeses generals (ex. consum elèctric)

Línia 2

– Actius fixos materials vinculats a la producció
– Edificacions i instal·lacions
– Actius immaterials (patents, llicències)
– Col·laboracions externes per al disseny/redisseny de processos

Línia 3

– Actius fixos materials vinculats a la producció
– Adequació de naus industrials
– Actius immaterials (patents, llicències)

QUANTIA

El pressupost total destinat a aquestes ajudes és de 100.000.000 €. La subvenció màxima per empresa és de 4.000.000 €

 

Divisió 10: Indústries alimentàries

  1. 10.1 Processament i conservació de carn i elaboració de productes carnis:
    • 10.11 Processament i conservació de carn
    • 10.12 Elaboració de productes carnis
  2. 10.2 Processament i conservació de peix, crustacis i mol·luscs:
    • 10.20 Processament i conservació de peix, crustacis i mol·luscs
  3. 10.3 Processament i conservació de fruites i hortalisses:
    • 10.31 Processament i conservació de patates
    • 10.32 Elaboració de sucs de fruites i hortalisses
    • 10.39 Altres activitats de processament i conservació de fruites i hortalisses
  4. 10.4 Elaboració d’olis i greixos:
    • 10.41 Elaboració d’olis i greixos
    • 10.42 Elaboració de margarina i productes similars
  5. 10.5 Elaboració de productes lactis:
    • 10.51 Elaboració de productes lactis i formatges
    • 10.52 Elaboració de gelats
  6. 10.6 Elaboració de productes de molta, de midons i de productes amilacis:
    • 10.61 Elaboració de productes de molta
    • 10.62 Elaboració de midons i productes amilacis
  7. 10.7 Elaboració de productes de fleca i de pasta:
    • 10.71 Elaboració de pa i de productes de fleca i pastisseria frescos
    • 10.72 Elaboració de galetes i productes de fleca i pastisseria de llarga durada
    • 10.73 Elaboració de pastes alimentàries, cuscús i productes similars
  8. 10.8 Elaboració d’altres productes alimentaris:
    • 10.81 Elaboració de sucre
    • 10.82 Elaboració de cacau, xocolata i productes de confiteria
    • 10.83 Elaboració de te i cafè
    • 10.84 Elaboració de condiments i espècies
    • 10.85 Elaboració de plats i menjars preparats
    • 10.86 Elaboració de preparats alimentaris homogeneïtzats i aliments dietètics
    • 10.89 Elaboració d’altres productes alimentaris n.c.a.
  9. 10.9 Fabricació d’aliments per a animals:
    • 10.91 Fabricació d’aliments per a animals de granja
    • 10.92 Fabricació d’aliments per a animals de companyia

Divisió 11: Fabricació de begudes

  1. 11.0 Fabricació de begudes:
    • 11.01 Destil·lació, rectificació i barreja de begudes alcohòliques
    • 11.02 Elaboració de vins
    • 11.03 Elaboració de sidra i altres vins de fruites
    • 11.04 Elaboració d’altres begudes no destil·lades, obtingudes per fermentació
    • 11.05 Fabricació de cervesa
    • 11.06 Fabricació de malta
    • 11.07 Fabricació de begudes no alcohòliques; producció d’aigua mineral i altres aigües embotellades

Divisió 12: Indústria del tabac

  1. 12.0 Indústria del tabac:
    • 12.00 Indústria del tabac (inclou la fabricació de productes de tabac com cigarretes, cigars, tabac per mastegar, rapè, etc.)

 

El termini de sol·licitud comença el 9/09/2024 i finalitza el 21/10/2024

 

Contacta amb nosaltres!