El programa “TU+1” és una iniciativa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que ofereix subvencions a les persones treballadores autònomes per fomentar la contractació indefinida d’un treballador o treballadora. Aquest programa té com a objectiu impulsar el creixement dels negocis dels autònoms mitjançant la creació de nous llocs de treball estables.

BENEFICIARIS

  • Persones treballadores autònomes sense persones treballadores assalariades a càrrec.
  • Societats limitades unipersonals (SLU), quan la persona física que les constitueixi desenvolupi la seva activitat a la societat, sense assalariats a càrrec.
  • Persones treballadores autònomes amb una o més persones treballadores autònomes col·laboradores a càrrec, sempre que el nou contracte indefinit no es formalitzi amb aquestes persones treballadores autònomes col·laboradores.

 

PERSONES EXCLOSES

  • Els treballadors o treballadores autònoms econòmicament dependents (TRADE).
  • Els treballadors o treballadores autònoms col·laboradors.
  • Les societats civils privades (SCP) o altres tipus de societats, excepte les societats limitades unipersonals (SLU).

 

ACTUACIONS SUBVENCIONABLES

  • Contractes de treball indefinit, durant un període mínim de 18 mesos, d’una persona en situació d’atur inscrita com a demandant d’ocupació no ocupat (DONO).
  • En cas de formalitzar un contracte de treball a temps parcial, aquest no pot ser en cap cas inferior al 50% de la jornada de treball.
  • No seran objecte de subvenció els contractes de treball fixos discontinus.

 

CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE LA SUBVENCIÓ (ORDRE EMT/102/2024, de 8 de maig)

  1. La formalització del contracte de treball indefinit ha de ser d’una persona en situació d’atur inscrita com a demandant d’ocupació no ocupat (DONO).
  2. El període de contractació subvencionat és de 12 mesos, i les persones beneficiàries han de mantenir aquesta contractació durant un període mínim de 18 mesos, incloent almenys sis mesos de contractació indefinida no subvencionats.
  3. L’ajuda no es destinarà a cobrir les indemnitzacions per acomiadament.
  4. Les persones treballadores autònomes que hagin iniciat la seva activitat com a persones físiques i, posteriorment, es constitueixin com a societats limitades unipersonals, o viceversa. Han d’acumular un període mínim d’un any ininterromput entre ambdues situacions.
  5. En cas de substitució per causes justificades, el nou contracte de treball ha de mantenir les mateixes condicions que el contracte original.

QUANTIA DE L’AJUT

L’ajuda consisteix en subvencionar els contractes de treball indefinit formalitzats a jornada completa amb un import màxim de fins a 20.850 € per cada contracte.

 

TERMINIS

El termini per presentar la sol·licitud és del 5 de juliol de 2024, a les 9:00 h, fins al 12 de setembre de 2024, a les 14:00 h.

La persona beneficiària ha de sol·licitar la subvenció abans de subscriure el contracte i formalitzar el contracte o contractes indefinits en un termini màxim de tres mesos des del dia següent a la publicació de la resolució d’atorgament. Si no es formalitza el contracte dins del termini establert, l’ajuda serà revocada.

 

Contacta amb nosaltres!